Ciasta
Sernik makowy z brzoskwiniami
Opis produktu
Domowy sernik z kawałkami brzoskwiń, upieczony na kruchym spodzie z lekką, makową pianką na wierzchu.
Waga (1 szt): 820g
Wymiary blachy (4szt): 30 cm x 40 cm
1 szt to 1/4 blachy
2 szt to 1/2 blachy
4 szt to całe ciasto
Składniki
Składniki alergiczne zaznaczone są w składach czcionką pogrubioną i podkreśloną.
Składniki: ser twaróg (mleko, kultury bakterii); mąka pszenna typ 500; margaryna (oleje roślinne: palmowy, rzepakowy, słonecznikowy; woda; emulgatory: lecytyny słonecznikowe, mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych; preparat serwatkowy: mleko; sól; aromaty; kwas cytrynowy; witaminy A i D; barwniki: karoteny); masło (śmietanka; tłuszcz palmowo-kokosowy; aromat; barwnik: karoteny); cukier puder; cukier kryształ; jajka; brzoskwinie w syropie (brzoskwinie; woda; cukier; regulator kwasowości: kwas cytrynowy); mak; mąka ziemniaczana; budyń waniliowy (skrobia ziemniaczana; skrobia kukurydziana; mąka pszenna; aromat; barwnik: kurkumina); rodzynki; proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; mąka pszenna; substancja spulchniająca: difosforan disodowy); kakao